колеги даите малко инфо,на един приятел алфата 156 е престояла близо месец,без бензин онзи ден е сипал но неиска да пали,може ли нещо помпата да се е скапала или може и друго да е,явно отива напрежение до нея,защото се чува 4е сработва,благодаря предврително
Известие
Collapse
No announcement yet.
питане за бензинова помпа
Collapse
X
-
Вероятно ще трябва малко да качи гориво помпата, щом е стояла толкова време без бензин. Да даде на контакт, след 5-10сек помпата спира, после пак така, да повтори поне 10на пъти процедурата и да завърти на стартер. Ако това не помогне, може да отвори горивопровода отпред (там са едни "бързи връзки", на които им се стискат чопчетата и излизат с дърпане), така ще провери дали отива гориво.
Ако ще мерите нещо, ето как става: замерването става от 2ма души, единия дава на контакт, а другия мери на буксата (на дебелите жици) . Може също да се мери "на верига" през помпата, ако няма значи се е отишла (пак на дебелите жици при откачена букса). Тънките кабели са за нивомера на горивото, там не се мери нищо.
пп А иконката с "ключето" между километража и оборотомера нали изгасва, тя е за имобилайзера ?Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
-
Ако е спрял под наклон, да не се стиска да и налее само 2-3 литра, ми да земе да сипе повече, че може и да не може да засмуче....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеАко е спрял под наклон, да не се стиска да и налее само 2-3 литра, ми да земе да сипе повече, че може и да не може да засмуче.....
Comment
-
Ми да откачи маркуча от рейката и да види дали отива бенз дотам....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеМи да откачи маркуча от рейката и да види дали отива бенз дотам.....
---------- Post added at 09:14 ---------- Previous post was at 09:11 ----------
колега а помпата може ли да се е расахнала и да не качва колкото трябва,брамчи но да не качва
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеСори за офф-а - колата има ли газово устройство?
Comment
-
Първоначално публикувано от ogy64 Покажи съобщениеПичове помпата от кьде се сваля,зад задните седалки ли е или и от долуAlfaRomeo 156 2.0TS
AlfaRomeo 156 1.8TS
Comment
-
Мда, но ще ти е по лесно ако махнеш и двете - облегалка и седалка....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеМда, но ще ти е по лесно ако махнеш и двете - облегалка и седалка.....
Comment
-
Не е сложно, но облегалката подхваща с 2 куки долната седалка, куките са фанати с шестограмен болт към купето, и си е трики.....махни подглавниците предварително.....облегалката влиза на 4 "куки" в ламарината между багажника и купето...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment