Известие

Collapse
No announcement yet.

питане за бензинова помпа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• питане за бензинова помпа

колеги даите малко инфо,на един приятел алфата 156 е престояла близо месец,без бензин онзи ден е сипал но неиска да пали,може ли нещо помпата да се е скапала или може и друго да е,явно отива напрежение до нея,защото се чува 4е сработва,благодаря предврително

Вероятно ще трябва малко да качи гориво помпата, щом е стояла толкова време без бензин. Да даде на контакт, след 5-10сек помпата спира, после пак така, да повтори поне 10на пъти процедурата и да завърти на стартер. Ако това не помогне, може да отвори горивопровода отпред (там са едни "бързи връзки", на които им се стискат чопчетата и излизат с дърпане), така ще провери дали отива гориво.
    Ако ще мерите нещо, ето как става: замерването става от 2ма души, единия дава на контакт, а другия мери на буксата (на дебелите жици) . Може също да се мери "на верига" през помпата, ако няма значи се е отишла (пак на дебелите жици при откачена букса). Тънките кабели са за нивомера на горивото, там не се мери нищо.

пп А иконката с "ключето" между километража и оборотомера нали изгасва, тя е за имобилайзера ?
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ако е спрял под наклон, да не се стиска да и налее само 2-3 литра, ми да земе да сипе повече, че може и да не може да засмуче.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

да загасва колега

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Ако е спрял под наклон, да не се стиска да и налее само 2-3 литра, ми да земе да сипе повече, че може и да не може да засмуче.....
          колега има за 50лв бензин в нея

Comment

Ми да откачи маркуча от рейката и да види дали отива бенз дотам.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Ми да откачи маркуча от рейката и да види дали отива бенз дотам.....
              ми да откачим ама като неразбираме,каде е този маркуч

---------- Post added at 09:14 ---------- Previous post was at 09:11 ----------

колега а помпата може ли да се е расахнала и да не качва колкото трябва,брамчи но да не качва

Comment

Въпросния маркуч влиза в бенз рейка.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Сори за офф-а - колата има ли газово устройство?

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                    Сори за офф-а - колата има ли газово устройство?
                    не няма само на бензин,2.3 пати запали за по малко и гасне

Comment

Пичове помпата от кьде се сваля,зад задните седалки ли е или и от долу

Comment

Първоначално публикувано от ogy64 Покажи съобщение
                        Пичове помпата от кьде се сваля,зад задните седалки ли е или и от долу
                        Под задната облегалка ,по средата
                        AlfaRomeo 156 2.0TS
                        AlfaRomeo 156 1.8TS

Comment

Мда, но ще ти е по лесно ако махнеш и двете - облегалка и седалка.....

Comment

Мда, но ще ти е по лесно ако махнеш и двете - облегалка и седалка.....
                            лесно ли се махат

Comment

Не е сложно, но облегалката подхваща с 2 куки долната седалка, куките са фанати с шестограмен болт към купето, и си е трики.....махни подглавниците предварително.....облегалката влиза на 4 "куки" в ламарината между багажника и купето....

Comment

Working...
                              X